IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Yahoo постигна 43% ръст на годишната си печалба

През последното тримесечие на 2009 година гигантът отчита печалба от 153 млн. долара

09:12 | 27.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Yahoo постигна 43% ръст на годишната си печалба

Американската интернет компания Yahoo отчете печалба от 153 млн. долара за последното тримесечие на 2009 година, след като бе претърпяла загуба от 303 млн. долара за същия период на предходната година.

Това се случва на фона на спад на продажбите, които са се свили с 4 на сто до 1,7 млрд. долара, предава ВВС.

Основните трудности в дейността на Yahoo са свързани с глобалната икономическа криза, заради която рекламодателите силно свиват своите бюджети. Това бе и основната причина за съкращаването на повече от 2 хил. служители през миналата година в опит да се понижат разходите.

За цялата 2009 година Yahoo постигна печалба от 598 млн. долара, което е ръст от 43 на сто на годишна база.

„Четвъртото тримесечие донесе силен финал на 2009 година, която като цяло бе година на трансформация на Yahoo”, посочва изпълнителният директор на компанията Карол Барц. „Бизнесът ни има положителна инерция и ние се чувстваме добре, влизайки в 2010 година“, смята тя.

Отчетът на дружеството бе предаден след края на вчерашната борсова, като предизвика поскъпване от 1 на сто на акциите на Yahoo до цена от 16,17 долара за брой.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:20 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още