IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ройтерс: CME купува bTV за 500 млн. евро

Сделката вероятно ще бъде обявена след 1 февруари, според източник на агенцията

19:35 | 26.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Ройтерс: CME купува bTV за 500 млн. евро

Компанията Central European Media Enterprises (CME) е на финалния етап от преговорите за сключване на сделка за закупуването на телевизия bTV от News Corp за около 500 млн. евро, предаде Ройтерс, позовавайки се на свой източник от София, запознат с преговорите.

Сделката вероятно ще бъде обявена след 1 февруари, е казал източникът.

"Сделката ще бъде финализирана скоро, говорим за около 500 млн.“, цитира агенцията източника си.

Говорител на bTV е отказал коментар, но е потвърдил, че компанията води преговори с евентуални купувачи. "Нямаме информация на този етап и не мога да коментирам. bTV води разговори с няколко компании и много проявяват интерес", е заявила пред Ройтерс Петя Терзиева, директор Комуникации в bTV.

Романа Томасова, вицепрезидент Корпоративни комуникации в CME, също е отказала коментар. CME развива дейност в сферата на телевизията и интернет в седем държави в ЦИЕ. У нас тя е собственик на телевизионните канали Pro.bg и Ring.bg. 

Томасова е добавила, че CME разглежда различни възможности в България, след като придоби 80 на сто в двете телевизии за 172 млн. долара през юли 2008 г. По думите й тези възможности включват джойнт венчър, сливане, придобиване или пък само разработване на двете телевизии.

От News Corp в Лондон също не са дали коментар. В средата на 2008 г. компанията нае консултант, който да прецени стойността и стратегическите опции на няколко от телевизиите на групата в Източна Европа след многобройни запитвания от кандидат купувачи, припомня Ройтерс.

Източници, запознати с въпроса, заявиха тогава, че News Corp обмисля продажбата на активите си в Латвия, Сърбия и България. Кризата и спадът на рекламния пазар обаче доведоха до намаляване на интереса от страна на евентуалните купувачи.

По-рано този месец CME продаде бизнеса си в Украйна за 300 млн. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:19 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още