IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Технологичният блог TechCrunch пострада от хакерска атака

Специализираният уебсайт за технологични новини бе недостъпен в продължение на четири часа

14:49 | 26.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Технологичният блог TechCrunch пострада от хакерска атака

Популярният блог за технологични новини TechCrunch, който следи какво се случва в света на компаниите от Силициевата долина, бе недостъпен в продължение на близо четири часа днес.

Причина за това е станала хакерска атака, която в момента се разследва от ръководството на TechCrunch.

Уебсайтът, който вече работи нормално, е бил блокиран и при неговото зареждане са се появявали различни съобщения, включително и линк, водещ потребителите към интернет страница със съдържание за възрастни, предаде BBC.

Трафикът на TechCrunch се очаква да бъде по-висок от обичайното днес заради представянето на най-новия продукт на технологичния гигант Apple. Очакванията са, че продуктът вероятно ще бъде таблетен компютър, като събитието се следи отблизо от екипа на TechCrunch.

Според Греъм Клуули от фирмата за сигурност Sophos случилото се е добър урок за всички собственици на уебсайтове, които трябва да бъдат нащрек, независимо дали техният уебсайт е голям или малък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:11 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още