IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

New York Times се престраши да направи онлайн съдържанието си платено

Промяната ще влезе в сила през 2011 след мъчителните дискусии през миналата година

19:41 | 20.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
New York Times се престраши да направи онлайн съдържанието си платено

Медийната компания The New York Times реши да направи онлайн съдържанието на своя вестник New York Times платено след продължителни и мъчителни дискусии. Промяната ще влезе в сила през следващата година, предаде MarketWatch.

Ръководството обяви днес, че от 2011 г. потребителите ще имат свободен достъп до определен брой материали на месец и след изчерпването му ще се изисква заплащане за всяка публикация в онлайн изданието на влиятелния ежедневник.

Това ще даде възможност на медийната компания да си набави втори източник на приходи, освен тези от продажбите на книжната версия на вестника. Ръководството съобщи, че новата схема ще бъде достатъчно гъвкава, за да има баланс между безплатното и платено съдържание.

The Times, подобно на редица други медийни компании в САЩ, пострада от спада на приходите от реклама по време на рецесията. Ръководството усети необходимостта да намери нови начини за увеличение на приходите без да отблъсне читателите.

Раздвоена между модела на свободния достъп и платения абонамент, медийната компания дълго се колеба в коя посока да поеме заради страха от вземане на погрешното решение.

Разбира се, истината е, че в ерата на блоговете всеки и всичко се критикува от някой във всяка минути. Ето защо днес в света на медийния бизнес няма готови и сигурни решения.

Читателите, които са абонирани за книжното издание на вестника, ще имат свободен достъп и до неговата онлайн версия.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:02 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още