IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американците не искат да плащат за четене на вестници онлайн

Готовност да плащат за достъп до сайтове на печатни издания са изразили само 23% от американците

11:37 | 15.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Американците не искат да плащат за четене на вестници онлайн

Американците нямат желание да плащат за достъп до електронните версии на вестниците. За това свидетелстват резултатите от онлайн проучване на компанията Harris Interactive. В допитването са участвали около 2000 души.

Проучването сочи, че готовност да плащат за достъп до сайтове на печатни издания са изразили само 23% от запитаните. При това 19% от всички запитани са заявили, че биха плащали месечно до 10 долара, 3% - от 11 до 20 долара и само 1% - над 20 долара месечно за четене на вестници онлайн.

Друга част от проучването показва, че сега като цяло американците малко четат вестници – както печатната, така и електронната им версия. По-малко от половината – 43%, са отговорили, че почти всеки ден преглеждат вестници, а 10% от американците признават, че изобщо не четат вестници. Освен това се е оказало, че вестниците се четат повече от по-възрастната аудитория.

Един от най-активните привърженици за въвеждане на платен достъп до онлайн версиите на вестниците е собственикът на News Corpоration Рупърт Мърдок. В структурата на неговите компании влизат вестниците Wall Street Journal и New York Post.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още