IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Младите американци остават основен двигател на ръста на Facebook

С над 4,5 млн. са се увеличили потребителите на социалната мрежа в страната през декември, голяма част от тях са на възраст под 34 години

18:04 | 12.01.10 г.
Младите американци остават основен двигател на ръста на Facebook

С достигането на 350 млн. потребители на Facebook в света най-големият източник на увеличение на този брой остава САЩ, съобщи eMarketer.

Активните потребители на Facebook в САЩ са се увеличили с над 4,5 млн. през декември, което е най-голямото увеличение от всяка друга държава, сочат данни на сайта Inside Facebook, посветен на социалната мрежа. Заради голямата налична база потребители на Facebook в САЩ този брой представлява ръст от 5% в сравнение с повишения от по 10% в Индонезия, Филипините и Малайзия през същия период.

Предвид многобройното население на Индия страната добавя относително малко нови потребители (малко над 480 хил.) през декември. Високият ръст от 9% е спрямо много ниска база и Facebook все още достига до едва 0,5% от населението на страната. За сравнение в Америка проникването е 33,6%.

Значителното увеличение на американските потребители на Facebook означава, че активните месечни потребители в страната вече са над 100 млн.

Същевременно успоредно с големия ръст от САЩ най-големите повишения от страната идват сред по-младите потребители. Най-голямо увеличение се забелязва при мъжете на възраст от 18 до 25 години, следвани от жените на възраст от 26 до 34 години. Въпреки вече големите бази потребители под 35-годишна възраст, тези групи отчитат също най-големи ръстове в процентно изражение.

Наблюдава се забавяне при по-възрастните потребители. Увеличението при тях по-рано през годината породи опасения, че социалната мрежа може да отблъсне по-младите, но това не се случи.

Според данните четирима от 10 активни потребители на Facebook в САЩ са на възраст под 25 години към януари 2010 г., а други 23% са на възраст между 26 и 34.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:23 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още