IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силен коледен сезон за сектора на видеоигрите

Sony е продал около 3,8 млн. конзоли PlayStation 3 по света за периода от последната седмица на ноември до последната седмица на декември

20:09 | 07.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Силен коледен сезон за сектора на видеоигрите

Продажбите на конзоли за видеоигри, които усетиха влиянието на световната криза през 2009, са се възстановили в края на годината, когато потребителите са били по-склонни към пазаруване заради коледните и новогодишните празници.

Такъв извод може да се направи от данните, оповестявани от японските гиганти в този сектор Sony и Nintendo.

Sony обяви в четвъртък, че е продал около 3,8 млн. конзоли за видеоигри PlayStation 3 (PS3) по света за периода от последната седмица на ноември до последната седмица на декември, съобщи АФП. Това е със 76% повече спрямо същия период на предходната година.

По този начин от пускането на PS3 на пазара в края на 2006 г. досега са продадени вече над 30 млн. броя от нея.

За силните продажби в края на годината, освен празничните настроения, са спомогнали и новите излезли заглавия на игри, сред които третата част от сагата Final Fantasy.

Стимул за търсенето на конзолата е и достъпът до интернет, който може да бъде осъществяван с нея, като по този начин лесно се използват различни мултимедийни приложения, които може да бъдат намерени онлайн.

Конкурентният продукт на Nintendo – конзолата Wii – също се е радвал на нараснала популярност в последните седмици на 2009.

В САЩ през декември са били продадени около 3 млн. броя, което е рекорд за този месец.

От пускането на пазара на Wii в края на 2006 Nintendo е продал над 60 млн. броя конзоли.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:04 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още