IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cisco: Видео технологиите ще доминират потребителската електроника

Ръководството на компанията очаква 90% от трафика на потребителите в интернет да бъде под формата на видео до 2013

16:31 | 07.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Cisco: Видео технологиите ще доминират потребителската електроника

 Видеото, препращано чрез интернет към телевизорите и смартфоните, ще бъде двигател на индустрията на потребителската електроника през следващото десетилетие, според главния изпълнителен директор на компанията за мрежови технологии Cisco Systems Джон Чеймбърс, цитиран от Wall Street Journal.

По думите на Чеймбърс следващите няколко години ще принадлежат на устройствата, които позволяват видеовръзка. Той представи домашна версия на системата за видеоконференции TelePresence, която ще позволява на потребителите да осъществяват видеоразговори от екраните на своите телевизори.

Досега технологията за видеоконференции TelePresence бе предназначена само за корпоративни клиенти. Домашната TelePresence система включва кабелен модем, вързан към телевизора, видео камера и микрофон. Тя ще бъде тествана през тази година в САЩ в сътрудничество с телекомуникационния гигант Verizon.

От Cisco не уточниха кога домашната версия на TelePresence ще бъде пусната в продажба и каква ще бъде нейната цена. Ръководството обаче направи смела прогноза, като заяви, че до 2013 г. около 90% от целия трафик на потребителите в интернет ще бъде под формата на видео.

През последните 12 месеца пазарната капитализация на компанията, която участва в индекса на най-добрите борсови дружества в САЩ, се е повишила с 44% до 140,48 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:02 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още