IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С над 30% пада печалбата на HTC за четвъртото тримесечие

Надеждите са, че резултатите на компанията ще се подобряват предвид това, че именно тя ще произвежда дългоочаквания телефон на Google

10:20 | 07.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
С над 30% пада печалбата на HTC за четвъртото тримесечие

Четвъртият по големина производител на смартфони в света – тайванската компания HTC, обяви по-слаби от очакваните резултати за последното тримесечие на 2009 г., предаде Ройтерс.

Компанията отчете нетна печалба за периода от 5,58 млрд. тайвански долара (175 млн. щатски долара). В съобщение на сайта й се казва, че резултатите са по-лоши от очакваната печалба в размер на 7,18 млрд. тайвански долара.

Резултатът за същото тримесечие на предходната година възлизаше на 8,09 млрд. тайвански долара, т.е. се наблюдава спад от над 30%.

Компанията не споменава нищо за бъдещите си очаквания, но като цяло надеждите са, че резултатите й ще се подобряват предвид това, че именно тя ще произвежда дългоочаквания телефон на Google – Nexus One.

Според прогнозите на компанията за анализи в сектора на телекомуникациите IDC пазарът на смартфони ще нарасне с около 20% през тази година спрямо миналата.

Около три четвърти от този пазар се държи от Nokia, производителя на Blackberry- Research in Motion, и производителя на iPhone - Apple.

Силите си на него планират да мерят и производителите на компютри Acer, Dell и Asustek, такива планове – за Китай – разкри и Lenovo.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:54 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още