IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Time Warner Cable стигна до споразумение с News Corp

Спадът на рекламните приходи изостри отношенията между кабелните оператори и медийните компании

09:56 | 02.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Time Warner Cable стигна до споразумение с News Corp

Time Warner Cable успя да стигне до споразумение с медийната компания News Corp., което позволява на втория по големина кабелен оператор в САЩ да продължи да излъчва телевизионните програми от мрежата на Fox, предаде Ройтерс.

Спорът между двете компании бе породен от това колко Time Warner Cable трябва да плаща за правото да излъчва програмите на Fox в големите градове като Ню Йорк и Лос Анджелис. Time Warner Cable обслужва около 13 млн. домакинства в САЩ.

През последните 12 месеца преговорите между кабелните оператори и доставчиците на телевизионни програми станаха още по-ожесточени заради икономическата криза, която намали приходите от реклама на телевизионните канали.

Някои медийни компании потърсиха по-високи такси за абонамент от кабелните оператори на фона на несигурното бъдеще за телевизионната реклама, след като все повече компании и маркетолози се насочиха към реклама в интернет.

News Corp. имаше за цел да получи по един долар месечно от всеки абонат, но Time Warner Cable определи исканата сума за неразумно висока. Според анализатори двете компании са се споразумели за абонамент от около 20-25 цента месечно.

Time Warner Cable е застрашен от ожесточената конкуренция на сателитните доставчици и телефонните компании в САЩ и поради това не можеше да се лиши от популярни програми на Fox Networks като "American Idol" и “The Simpsons”.

Споразумението бе важно и за Fox Networks, която рискуваше да загуби на приходи от реклама, ако милиони домакинства в САЩ, обслужвани от Time Warner Cable, нямат възможност да наблюдават телевизионните програми на News Corp.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:07 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още