IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Руски хакери откраднали „десетки милиони долари“ от Citigroup?

ФБР разследва хакерски атаки, от банката отричат каквито и да било кражби

09:16 | 22.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Руски хакери откраднали „десетки милиони долари“ от Citigroup?

Федералното бюро за разследвания на САЩ (ФБР) провежда разследване на хакерски атаки, насочени срещу банковия гигант Citigroup. Набезите на кибер престъпниците са довели до кражба на десетки милиони долари, предава Wall Street Journal, позовавайки се на източници от правителството.

Според разследващите атаките трябва да бъдат приписани на руска групировка, която е извършила хакерска атака срещу поделението на Citigroup в Европа Citibank. За момента обаче не е ясно дали хакерите са пробили директно системите на банката или са били подпомогнати от трети лица.

Смята се, че нападенията са извършени миналото лято, но според разследващите това може да е станало и година по-рано, добавя вестникът.

„Не сме имали пробив в системата и не е имало загуби – нито клиентски, нито за банката“, категоричен е Джо Петро, управляващ директор на отдела по сигурността в Citigroup. “Всякакви твърдения, че ФБР разследва кражби от Citigroup в размер на десетки милиони долари, просто не са истина“, категоричен е той.

Информацията гласи, че две други институции, включително американско министерство, са били подложени на хакерска атака. За момента обаче официален коментар от страна на ФБР липсва.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:27 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още