IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

News Corp инвестира още 120 млн. евро в германски платен ТВ канал

Акциите на Sky Deutschland скочиха след съобщението с 10,6%

22:38 | 21.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
News Corp инвестира още 120 млн. евро в германски платен ТВ канал

Компанията на Рупърт Мърдок News Corp ще инвестира до 120 млн. евро, за да увеличи дела си в германския телевизионен канал Sky Deutschland, предаде Ройтерс. Новината повиши значително акциите на телевизията.

News Corp смята да увеличи дела си до 45,4 на сто спрямо сегашното си участие в капитала, което е малко под 40%.

Акциите на Sky Deutschland скочиха след съобщението с 10,6% до 2,08 евро за брой на борсата във Франкфурт.

Според News Corp германският телевизионен канал, който се разпространява срещу заплащане, се нуждае от допълнителна маркетингова и рекламна кампания, за да увеличи броя на абонатите си. Компанията се намира в недобро финансово положение, като страда от рецесията, от една страна, а от друга - от факта, че все повече хора търсят новини и забавления в интернет, коментира агенцията.

Въпреки това Мърдок обяви, че News Corp е в добро здраве и има милиарди долари в кеш. Медийният магнат освен това казва, че очаква следващата година да бъде стабилна за сектора.

Sky Deutschland излъчва спортни предавания, филми, документални продукции, сериали от типа на "Изгубени", както и порнографско съдържание. Компанията не очаква да излезе на печалба преди 2011 г.

News Corp влезе в капитала на германския канал през миналата година, като постепенно увеличаваше дела си, който в момента е 39,96 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още