IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Fitch понижи кредитния рейтинг на Nokia

Слабата вероятност за повишаване на рентабилността и свиването на пазарния дял са основни причини за решението

17:06 | 21.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Fitch понижи кредитния рейтинг на Nokia

Агенцията за кредитен рейтинг Fitch взе решение да понижи оценката на дълговете на финландската компания Nokia. Като основна причина за това се посочва намаляването на рентабилността на дружеството, което е сред лидерите в производството на мобилни телефони в света.

Кредитният рейтинг на Nokia бе понижен от А на А-, като от Fitch са поставили стабилна перспектива пред новия рисков профил, предава Market Watch.

Според Fitch рентабилността на основната дейност по производство и продажба на мобилни телефони и услуги на Nokia ще се свият, като е „малко вероятно да се възстановят до нивата, постигани през предишните години“.

За първите десет месеца на годината Nokia постигна оперативен марж на печалбата от 7 на сто, което е далеч под 15,2 на сто, колкото бяха регистрирани за същия период на миналата година. Като основна причина за това се сочи голямата конкуренция в сектора и борбата за пазарен дял между основните играчи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:45 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още