IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

CME може да продаде Ring.bg и Pro.bg

Ситуацията на пазара в България е такава, че има трима основни играчи, а място има само за двама, смятат от компанията

14:51 | 18.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
CME може да продаде Ring.bg и Pro.bg

Компанията Central European Media Enterprises (CME), собственик на българските телевизионни канали Ring.bg и Pro.bg, може да се слее с някой от своите конкуренти в страната или да продаде двете телевизии. 

Това посочва в интервю за изданието Czech Business Weekly Петер Дворак, генерален директор на чешкия телевизионен канал TV Nova, също собственост на CME.

Ситуацията на пазара в България е такава, че има трима основни играчи, а място има само за двама, пояснява Дворак.

Той е отказал да коментира подробности от стратегията на компанията на въпрос как се планира да се изпълнят целите за излизане на печалба за подразделенията в Украйна и България съответно през 2012 и 2013 г., които към момента са на загуба.

Дворак е оприличил аудиторията в България и Румъния на тази в Италия, а чешката – по-скоро на тази в Германия и Австрия.

За деветмесечието на годината консолидираната оперативна печалба на CME е паднала с 86 на сто до 31 млн. долара. Чешкото звено е било сред най-добре представящите се, като приходите му са намалели с „едва“ 20 на сто. 

Резултатите на компанията като цяло са били засегнати основно от лошото представяне на подразделенията в Украйна и България, които заедно имат загуба от 70 млн. долара въпреки значителните инвестиции там, пише Czech Business Weekly.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още