IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсачката Bing увеличи пазарния си дял над 10% за сметка на Yahoo

Пазарният дял на търсачките на Microsoft не е преминавал нивото от 10% през последните две години

09:51 | 17.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Търсачката Bing увеличи пазарния си дял над 10% за сметка на Yahoo

Онлайн търсачката на Microsoft – Bing, увеличи своя пазарен дял над 10% през ноември, което се случва за първи път от нейния официален дебют през юни тази година. Лидерът в онлайн търсенето – Google, също увеличава своя пазарен дял, като това се случва за сметка на търсачката на Yahoo.

Последните данни на изследователската компания ComScore показаха, че Google запазва господстващото си положение на пазара на онлайн търсенето. Google има дял от 65,6% от всички 14,4 млрд. запитвания, които са направени в САЩ през ноември, което е с 0,2 процентни пункта повече от октомври.

Търсачката, която заема третото място в класацията – Bing, увеличава пазарния си дял с 0,4 процентни пункта в сравнение с октомври и той достига до 10,3%, предаде AP. Пазарният дял на търсачката на Yahoo намалява с 0,5 процентни пункта през изминалия месец, за да достигне 17,5 на сто.

Пазарният дял на търсачките на Microsoft – Live Search, която впоследствие се трансформира в Bing – не е преминавал нивото от 10 процента през последните две години.

Microsoft се надява да подкрепи популярността на Yahoo в САЩ през следващата година. Двете компании обявиха в началото на декември, че са финализирали преговорите по своето партньорство в областта на интернет търсенията, което все още очакват одобрението на регулаторните органи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още