IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Руснаците продължават с инвазията в американския интернет

След инвестициите във Facebook и ICQ, Digital Sky се обръща към производителя на игри Zynga

18:00 | 16.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Руснаците продължават с инвазията в американския интернет

Руската компания Digital Sky Technologies продължава с мащабните си инвестиции в интернет. След като вложи над 200 млн. долара във Facebook по-рано тази година и след обявените намерения за закупуване на ICQ, компанията обяви, че ще инвестира и в производителя на онлайн игри Zynga.

От DST обявяват, че ще придобият дял от Zynga на стойност 180 млн. долара. Компанията е особено популярна сред потребителите на Facebook, тъй като е автор на някои от най-известните игри в социалната мрежа, пише NY Times.

В продуктовата гама на Zynga попадат игри като FarmVille, Mafia Wars, Café World и т.н.

Както и в случая с инвестицията във Facebook, вложението на DST ще бъде направено директно, като ще бъдат изкупени акции от настоящите акционери. Този ход има за цел да помогне на сегашните собственици да получат солидно количество свежи пари, преди да се организира първично публично предлагане на компанията.

Според някои информации Zynga успява да реализира годишни приходи от около 250 млн. долара. Компанията е създадена преди едва две години, а според анализатори стойността й вече е между 1,5 и 3 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още