IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нов похват за набиране на приходи за онлайн изданията – дарения от читатели

Някои читатели вече са направили дарения в рамките на новата кампания на Miami Herald

12:28 | 16.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Нов похват за набиране на приходи за онлайн изданията – дарения от читатели

Вестник Miami Herald стартира на сайта си кампания за дарения от страна на читателите – нов похват в продължаващата борба за увеличаване на приходите от онлайн изданията, пише АР.

Линк в долния край на материалите, публикувани в онлайн версията на Miami Herald, насочва читателите към отделна страница, на която се попълва информация за кредитната карта.

Вестникът, който се издава от McClatchy Co., съкрати стотици работни места през последните години, тъй като дневният тираж на хартиеното издание падна с близо 25 на сто до 163 хил. само през последната година, а неделното издание – с 14% до 238 хил. За сравнение онлайн изданието месечно има 5 млн. уникални посещения, по данни на самия вестник.

„MiamiHerald.com включва всичко от хартиеното издание, плюс извънредни новини и мултимедийно съдържание – видео, аудио, слайдшоута и търсачка за базата данни“, се посочва в краткото съобщение на страницата, от която може да се направи дарение. „Ако оценявате отразяването на местните новини и разследванията на Miami Herald, но предпочитате удобството на интернет, моля, помислете за дарение за новините, които имат значение за вас“.

Някои читатели вече са направили дарения, казва Елиса Ванавър, вицепрезидент на вестника. Кратък материал за кампанията е излязъл във вчерашното печатно издание на Herald, което струва по 50 цента през работните дни и 1,5 долара в неделя.

Много вестници се отказаха отдавна от платеното съдържание на сайтовете си, разчитайки почти изцяло на реклама.

Анализатори на сектора коментират, че са чували, че и други медии обмислят опцията за дарения, но Herald е първият вестник, който наистина опитва да реализира идеята.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:18 | 16.12.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още