IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бивш шеф в Gartner осъден на 4 години затвор заради получен подкуп

Бенджамин Кардона освен това трябва да заплати 222 182,13 долара – сума, равняваща се на размера на подкупа

10:39 | 16.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Бивш шеф в Gartner осъден на 4 години затвор заради получен подкуп

Бивш директор в компанията за проучвания и анализи в IT сектора Gartner беше осъден на четири години лишаване от свобода заради насочване на 3,1 млн. долара по договори за мултимедийни продукти на два външни доставчика в замяна на комисиони, съобщава специализираното издание Network World.

Бенджамин Кардона освен това трябва да заплати 222 182,13 долара – сума, равняваща се на полученото от него в периода септември 2002 – март 2005 от двете компании.

Кардона се призна за виновен по-рано тази година по повдигнатите му обвинения в корупция, фалшифициране на писма, пране на пари и прикриване на всички тези деяния.

Според обвинителния акт той постоянно е прибягвал до услугите на две точно определени компании за мултимедийни продукти. Директорите на тези компании са насочвали пари към Кардона чрез компания, поддържаща сайт за филми за възрастни.

Един от съучастниците по трансфера също се е признал за виновен и очаква присъдата си, която ще бъде произнесена на 15 януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още