IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Референдум за новините на турски език

ГЕРБ и Атака решиха да питат народа дали да се спре излъчването на новини на турски език по националната телевизия

17:32 | 15.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Референдум за новините на турски език

Бойко Борисов и Волен Сидеров си стиснаха ръцете за новините на турски език по БНТ. Първо ще свикат национален референдум, след това ще вземат решение дали да ги махат. Двамата лидери разговаряха по въпроса на среща в Народното събрание.

Депутатските подписи за иницииране на допитването вече са факт. Необходими са 48 гласа, с които ГЕРБ и „Атака” разполагат. Остава решението да бъде гласувано в пленарната зала, а до месец президентът да издаде указ за насрочване на допитването.

Сидеров и Борисов са категорични, че ще се съобразят с волята на българите, които в крайна сметка можело да кажат, че искат новините на турски език да останат.

Народните представители от ДПС също бяха в парламента днес, но отказаха да коментират решението на десницата. По думите им темата вече отдавна е изтъркана и не заслужава медийно внимание.

Подобен е аргументът и на Бойко Борисов да реши веднъж завинаги този въпрос. Според него трябва да се сложи точка на политическите спекулации по темата.

Вижте още
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:46 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още