IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Амбициозни цели при 3D телевизорите

Новата технология се смята от някои за двигател на бъдещото развитие на пазара на телевизионни приемници, на който участие вече са заявили LG, Samsung Electronics, Sony и Panasonic

14:43 | 15.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Амбициозни цели при 3D телевизорите

LG Electronics си постави амбициозни цели за продажби на 3D телевизори – едва прохождащ пазар, в който южнокорейската група се подготвя да се впусне, предлагайки гама, насочена към широката публика, предава Ройтерс.

Цифровите телевизори с триизмерно (3D) изображение, които излъчват две допълнителни изображения спрямо традиционните ТВ екрани и (засега) изискват употребата на специални очила, изглежда ще са новото бойно поле за конкурентните компании от сектора.

Новата технология се смята от някои за двигател на бъдещото развитие на пазара на телевизионни приемници, на който участие вече са заявили и Samsung Electronics, Sony и Panasonic.

Що се отнася до LG, целите на компанията са да продаде 400 хил. такива телевизора през следващата година и цели 3,4 млн. през 2011 г.

Специална гама, насочена към масовия потребител, ще бъде представена през второто тримесечие на 2010 г. В момента LG продава 3D модел с 47-инчов екран (близо 120 см), като продуктът се предлага главно на корпоративни клиенти заради високата му цена.

Някои анализатори обаче изказват предпазливи прогнози относно развитието на пазара на 3D телевизори. Основна пречка пред развитието му се явява малкото произведено съдържание за този тип приемници, като не се очаква значителен ръст на 3D продукциите в бъдеще, тъй като разходите за тях са все още с около 50% по-високи от тези за традиционните програми.

Прогнози на анализаторската компания DisplaySearch показват, че пазарът на 3D телевизори ще генерира 1,1 млрд. долара през 2010, а до 2015 се предвижда той да нарасне до 15,8 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:59 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още