IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Поредни жертви на кризата в печатните медии в САЩ

Editor & Publisher и Kirkus Reviews не оцеляха след голяма разпродажба на издания от страна на собственика им Nielsen

12:43 | 11.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Поредни жертви на кризата в печатните медии в САЩ

Щатското издание Editor & Publisher, което покрива новините за вестникарската индустрия от 1884 г. насам, и 76-годишното списание за рецензии за книги Kirkus Reviews ще бъдат закрити, ставайки поредните жертви на борбата на печатните медии с интернет и генерираното от потребителите съдържание.

Editor & Publisher и Kirkus Reviews не оцеляха след голяма разпродажба на издания от страна на собственика им - Nielsen Co. Освен че закрива E&P и Kirkus, Nielsen продава изданията Adweek, Mediaweek, Backstage, Billboard и Hollywood Reporter, съобщи Washington Post.

Купувач е групата Pluribus Capital Management, която включва собственика на вестник Hill Джеймс Финкелщайн и Guggenheim Partners. Стойността на продажбата не е обявена.

През 2004 г. E&P започна да се публикува веднъж месечно, вместо всяка седмица, разширявайки за сметка на това интернет сайта си.

Говорител на президента на Nielsen Business Media Грег Фарар е заявил, че компанията постоянно прави оценка на портфолиото си, за да може да се фокусира върху активите, които имат най-голям потенциал за растеж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:28 | 11.12.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още