IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Google пуска търсачка в реално време

Американският гигант дава възможност на потребителите да получават възможно най-актуалната информация

09:08 | 08.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Google пуска търсачка в реално време

Софтуерният гигант Google стартира търсачка в реално време, която ще даде възможност на потребителите да извличат максимално актуална информация от милиарди страници в интернет.

Новият продукт ще показва също публикации в социални мрежи като Twitter, MySpace и Facebook, предава ВВС.

„Създаването на информация е с темпове, които не съм виждал никога досега, и в такава ситуация секундите имат значение“, посочва Еймит Сингхал от Google.

По време на събитието за представяне на новата услуга от Google обявиха, че техният продукт е първата в историята търсачка, която включва в себе си резултати в реално време. Според компанията услугата вече работи и ще са необходими няколко дни, за да бъде разпространена по целия свят.

Публикациите в Twitter ще бъдат показвани още сега, а тези от Facebook и MySpace ще бъдат интегрирани след началото на следващата година.

От компанията посочват, че новата услуга ще бъде достъпна и през смартфони.

Google обяви създаването и на нов начин за търсене – Goggles, чрез който ще може да се осъществява търсене по изображение. До този момент търсенето ставаше единствено по ключови думи. Приложението ще сравнява изображения, избрани от базата на Google, и ще дава сходни резултати на потребителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:51 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още