IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Apple преговаря за музикалния сайт Lala.com

Lala е създаден през 2006 г. с 35 млн. долара венчър капитал от Bain Capital LLC, Ignition Partners и Warner Music Group Corp.

10:26 | 05.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Apple преговаря за музикалния сайт Lala.com

Apple Inc. е в напреднали преговори за закупуване на онлайн магазина за продажби и слушане на музика Lala.com, съобщават източници от Apple, цитирани от AP.

През октомври от Lala.com показаха пред журналисти работещ модел за приложение, предназначено за iPhone на Apple.

Приложението, което до момента не се предлага на пазара, позволява на потребителите да купуват правото да слушат песен от сайта, където музиката е защитена с цифрово заключване. Цената за една песен е 10 цента и тя може да се слуша за неопределено време на iPhone.

Според източника от Apple компанията се стреми да закупи сайта главно за да задържи създателите и програмистите му.

Lala е създаден през 2006 г. с 35 млн. долара венчър капитал от Bain Capital LLC, Ignition Partners и Warner Music Group Corp.

През октомври Lala стана част от новата музикална търсачка на Google, която поставя линкове към безплатните песни сред първите резултати при търсене. Lala, която има договори с всички големи звукозаписни компании, наскоро пусна и услуга, позволяваща на потребителите във Facebook да си изпращат песни един на друг. Цената, ако песента се слуша само от профила, е 10 цента, а ако се сваля (в MP3 формат) – 90 цента.

Сайтът е създаден като платформа за търговия само на CD-та, но през октомври 2008 е пусната изцяло обновена версия с фокус върху продажбата на песни за слушане (а не за сваляне) за 10 цента. При изтегляне в MP3 формат потребителят плаща по 79 цента.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:52 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още