IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Cisco с опит да изкупи норвежката Tandberg

Американската компания притежава 91 на сто от акциите на Tandberg и вече може да отправи търгово предложение към другите акционери

16:39 | 04.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Cisco с опит да изкупи норвежката Tandberg

Американската компания Cisco Systems обяви, че вече притежава 91 на сто от капитала на норвежката фирма Tandberg. Това означава, че най-големият производител на мрежово оборудване ще може да отправи търгово предложение за изкупуване на акциите на останалите акционери в компанията.

Cisco притежаваше 89% от Tandberg, но компанията е придобила още акции и вече има 90%. Това, според законите на Норвегия, позволява да бъде направен опит да се изкупят акциите на останалите акционери чрез търгово предложение, предава Bloomberg.

Tandberg е втората по големина компания за производство на видеоконферентно оборудване. Очаква се с придобиването Cisco да може да предлага по-евтини продукти в този пазарен сегмент, съобщават от компанията.

Норвежката фирма е първото придобиване на Cisco извън САЩ. В своята 25-годишна история компанията е придобила общо 130 американски фирми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:53 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още