IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фондът на Cisco купи дял и от румънска интернет компания

3TS Capital Partners, които придобиха дял от Инвестор.БГ, продължават с инвестициите си в региона

13:54 | 04.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Фондът на Cisco купи дял и от румънска интернет компания

Инвестиционният фонд на Cisco – 3TS Growth Fund - разшири позициите си на интернет пазара в Източна Европа. Това се случи като резултат от инвестиция в една от най-големите интернет компании в Румъния – InternetCorp., от която фондът е придобил миноритарен дял.

Не се уточнява какъв е придобитият дял, нито стойността на сделката. По неофициална информация на румънското издание Ziarul Financiar става дума за 25% дял от капитала, за които са платени около 2 млн. евро.

InternetCorp има пазарен дял от 10 на сто в онлайн рекламата в Румъния. Компанията притежава портфейл от 14 интернет сайта и достига до около 2 млн. от румънските потребители всеки месец.

Компанията е създадена през 2005 година и за три години се е превърнала в основен играч на интернет пазара на северните ни съседи. Флагман на групата е финансовият сайт wall-street.ro, както и продуктите kudika.ro и 9am.ro.

„InternetCorp е отлично попълнение в портфейла на 3TS Cisco Growth Fund с оглед фокусирането на фонда в малките и средни технологични, медийни и комуникационни компании в региона на Централна и Източна Европа“, се посочва в официално съобщение за сделката.

„Румъния е втората по големина страна-членка на ЕС от ЦИЕ, като развитието и разпространението на интернет потреблението показва бърз темп на развитие. Уверени сме в това, че с нашата инвестиция можем да помогнем на InternetCorp да продължи бързото си развитие“, посочва Юозеф Кьовер, представител на 3TS Capital Partners.

В началото на февруари 2009 г. 3TS Cisco Growth Fund придоби 16,77% от капитала на българската интернет компания Инвестор.БГ за сумата от 2,49 млн. лв.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:58 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още