IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Fitch: Вестниците ще пропуснат стабилизирането на рекламния пазар в САЩ

Рекламните приходи на вестниците и списанията в страната ще продължават да намаляват и през 2010

20:10 | 03.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Fitch: Вестниците ще пропуснат стабилизирането на рекламния пазар в САЩ

Възстановяването на рекламния пазар в САЩ догодина ще започне най-рано за телевизионните медии, но ще пропусне издателите на вестници, както и потребителските списания. Това е прогнозирала в своя последен доклад международната рейтингова агенция Fitch Ratings, цитирана от Bloomberg.

Рекламните приходи на вестниците и списанията в страната ще продължават да намаляват и през 2010 г., въпреки ниските нива, до които се понижиха през тази година, смятат от кредитната агенция.

Спадът може да се обясни с трайната промяна в нагласите на рекламодателите и натрупалите се запаси от реклами, които ще затрудняват дейността на печатните издания през следващите години.

Според експертите на Fitch най-трудният момент от кризата е отминал, но все още има опасност състоянието на икономиката да се влоши отново догодина. Зимните олимпийски игри във Ванкувър и политическите кампании в САЩ ще помогнат за стабилизирането на цените на рекламния пазар.

Според рейтинговата агенция те могат да се повишат или понижат с едноцифрен процент през следващата година. Телевизионните медии обаче ще участват в най-ранното възстановяване на пазара на търсене на реклама.

Според Fitch телевизионният пазар като цяло ще отчете скромно увеличение на своите рекламни приходи. Икономическият спад е променил конкурентната среда в САЩ и най-голяма полза ще извлекат пазарните участници, които са стабилни във финансово и оперативно отношение.

Големите медийни компании в САЩ ще търсят подходящи възможности за придобивания догодина, се казва още в доклада.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:51 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още