IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

eBay ще плаща 1,7 млн. евро на LVMH за незаконна продажба на парфюми

Коментарът на eBay е, че съдебното решение „ограничава потребителите и им пречи да купуват и продават онлайн оригинални продукти”

22:17 | 30.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
eBay ще плаща 1,7 млн. евро на LVMH за незаконна продажба на парфюми

Сайтът за онлайн търговия eBay е осъден да плати обезщетение от 1,7 млн. евро на групата за луксозни стоки LVMH заради това, че е продавал нейни парфюми в интернет, става ясно от съобщения от двете компании.

През юни 2008 eBay получи първоначална присъда за „незаконни практики” заради продажба на парфюми Kenzo, Givenchy, Christian Dior и Guerlain, марки на LVMH, и му бяха забранени последващи продажби.

В понеделник съд в Париж отсъди две глоби от по 850 хил. евро на интернет компанията заради това, че не е уважила наложеното й по-рано предписание.

„Удовлетворени сме от това решение, което отново се отнася до принципа за селективна дистрибуция”, коментират пред АФП от LVMH. Този принцип позволява на производителите да избират разпространителската си мрежа.

Коментарът на eBay е, че съдебното решение „ограничава потребителите и им пречи да купуват и продават онлайн оригинални продукти”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още