IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

IPhone ще „разтърси“ южнокорейския пазар

Смартфонът ще бъде пуснат официално в продажба в страната в събота

19:17 | 27.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
IPhone ще „разтърси“ южнокорейския пазар

Пристигането на iPhone в Южна Корея вълнува силно потребителите и наблюдателите на сектора, тъй като се очаква телефонът на Apple да разтърси пазара, доминиран от местните производители, пише АР.

Предварителните поръчки за телефона са стартирали на 22 ноември и досега KT Corp. - местният мобилен оператор, сключил договор с Apple да продава услугите си с телефона, е получил 53 хил. поръчки.

iPhone ще бъде пуснат официално в продажба в събота.

Данните са впечатлили анализатори, които ги определят като феноменални и предричат сериозна конкуренция за местните компании Samsung и LG.

Пазарът на смартфони в страната има около 400 хил. потребители към края на третото тримесечие. Samsung и LG заедно имат дял от над 80 на сто от целия пазар на мобилни телефони в страната.

От Samsung са заявили, че очакват iPhone да "освежи пазара на смартфони в Южна Корея".

Според SK Telecom – най-големият мобилен оператор в страната, идването на iPhone е един от факторите за обявените тази седмица отстъпки в цените за тарифните планове на смартфона на Samsung - Omnia II.

От LG пък са обявили, че не са променяли цените си в отговор на идването на iPhone.

Пускането на iPhone в страната беше дълго отлагано заради регулаторни пречки, последната от които беше превъзмогната този месец.

Евентуален проблем пред iPhone обаче ще бъде навикът на южнокорейците да гледат местни телевизионни канали на мобилните си телефони – опция, с която iPhone не разполага.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:13 | 27.11.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още