IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Microsoft и News Corp в заговор срещу Google

Двете компании ще преследват собствени интереси, сключвайки съвместен договор

08:58 | 23.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Microsoft и News Corp в заговор срещу Google

Софтуерният гигант Microsoft е провел разговори с медийната империя на Рупърт Мърдок News Corp, насочени към сключването на споразумение, насочено директно срещу позициите на Googile.

Обект на разговорите е било предложение към News Corp да извади съдържанието на своите сайтове от Google. Срещу това медийната компания ще получи възнаграждение, е съобщил запознат с преговорите пред CNBC.

News Corp, която притежава авторитетни вестници като Wall Street Journal и Sun, е започнала разговори с Microsoft, макар все още да няма резултати. Една от причините за подобни преговори е желанието на Мърдок да се спре безплатния достъп до сайтовете на News Corp, който сега се осигурява от Google.

Други медийни гиганти, като New York Times например, също са обявили намерения да проучат начините, по които може да се заплаща за съдържанието им.

От Microsoft са водили разговори и с други влиятелни медии по въпроса за изваждането на съдържанието им от търсачката на Google, гласи информация на Financial Times. “Всичко това има за цел Microsoft да понижи печалбите на Google”, смята един от участниците в разговорите, предава вестникът.

От началото на настоящата година, когато Microsoft отново пусна своята търсачка Bing, компанията търси начини, за да противодейства на силните позиции на Google. Част от тази кампания стана и подписването на споразумение с Yahoo за срок от десет години.

За момента от Microsoft няма коментар, такъв се отказва и от страна на News Corp.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:08 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още