IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шоуто на Опра Уинфри слиза от екран през 2011 година

Предаването се излъчва от 25 години, легендарната водеща прави собствена телевизия

09:15 | 20.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Шоуто на Опра Уинфри слиза от екран през 2011 година

Култовото американско предаване Шоуто на Опра Уинфри ше слезе от екрана на CBS след 25 години в ефира на телевизията. Очаква се това да стане през 2011 година, когато изтича настоящия договор на звездата.

Причината за решението на Опра е това, че тя ще се фокусира изцяло в развитието на свой собствен кабелен канал – OWN: Oprah Winfrey Network”, предава CNBC. Повече подробности се очакват в днешното издание на легендарното предаване.

Последното шоу на Опра по CBS ще бъде на 9 септември 2011 година. Именно тогава изтича договорът на звездата и ще бъде сложен край на 25 години в ефира на телевизията.

Предаването на Опра Уинфри се счита за най-успешния представител на този тип телевизионен формат. То достига до над 7 млн. американски домакинства всеки ден от седмицата.

Решението на звездата ще я лиши от огромен приход. Вместо него обаче тя предпочита да се включи в развитието на кабелния канал Discovery Communications (DISCA), от който Опра притежава дял. След множество отлагания се очаква каналът да стартира в началото на следващата година на мястото на Discovery Health и да достига до 70 млн. американци.

Действията на Опра ще доведат до доста неприятности за CBS. Причината за това е, че телевизията ще изгуби ключово предаване, което ще я лиши от милиони долари годишно. Телевизионната мрежа ABC също ще бъде засегната, тъй като досега предаваше шоуто и привличаше голяма аудитория чрез него.

Опра Уинфри е на 55 години. Тя традиционно присъства в челните места на класациите по богатство в САЩ. Само за периода между юни 2008 и юни 2009 година тя е успяла да заработи 275 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още