IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още една авиокомпания започва да продава реклама на гърба на седалките си

Седалките в самолетите все по-често се превръщат в рекламни площадки, особено в последните месеци на криза

15:54 | 19.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Още една авиокомпания започва да продава реклама на гърба на седалките си

Американската авиокомпания за бизнес пътувания AirTran Airways се нареди сред авиопревозвачите, които се обръщат към рекламния бизнес в опит да повишат приходите си.

От съобщение на компанията става ясно, че тя ще започне да предоставя възможност за реклама на гърба на седалките на местата във всичките си 138 самолета Боинг.

До две седмици на гърба на седалките вече ще може да се поставят цветни рекламни пана с размери 2,5 на 9 инча (6,4 см на 22,9 см). Превозвачът засега има подписан договор с един рекламодател – новинарски сайт с фокус върху опазването на околната среда, в рамките на чиято кампания на пътуващите ще се предоставя възможност да спечелят седемдневен круиз.

Според авиокомпанията, за разлика от друг тип кабинна реклама (като тази в бордовото списание или върху предлаганите салфетки), рекламата на гърба на седалките е ясно видима по време на целия полет.

AirTran Airways има около 332 хил. пътници на година. Не става ясно на какви тарифи се предлага възможността на рекламодателите да достигнат до тази аудитория.

Седалките в самолетите все по-често се превръщат в рекламни площадки, особено при намалелите приходи в последните месеци заради финансовата и икономическа криза и поскъпващия петрол, увеличаващ разходите на превозвачите. Такава услуга вече предлагат и други компании. Сред тях от тази година е унгарската Wizz Air, а още отпреди две години – ирландската Ryanair.

Според изказвания на рекламни експерти в интернет форуми е вероятно потребителите да приемат добре новия вид реклама, особено като се има предвид, че при липсата й единственото, което виждат на гърба на седалката пред себе си, са указания за действия в случай на катастрофа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:53 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още