IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Следователи претърсиха офиси на нюйоркски вестници

Разследването обхваща единствено бизнес дейности и не е свързано по никакъв начин с някакви публикации, казват от прокуратурата

13:25 | 18.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Следователи претърсиха офиси на нюйоркски вестници

Следователи в Ню Йорк са претърсили днес офисите на някои от най-големите вестници в САЩ като част от разследване за корупция на властен синдикат, който от дълго време е обвиняван във връзки с организираната престъпност. Това съобщи представител на съдебната власт, цитиран от AP.

Полицаи, работили съвместно с окръжния прокурор на Манхатън, са претърсили документите, свързани със Съюза на вестникарските и пощенските доставчици в офисите за печат и доставки на New York Times, New York Post, Daily News и El Diario, посочва източникът, пожелал анонимност, тъй като разследването все още продължава.

Окръжният прокурор Робърт Моргентау допълва, че са изпълнени заповеди за обиск и на друг синдикат, но не уточни кой.

Разследването обхваща единствено бизнес дейности и не е свързано по никакъв начин с някакви публикации, добавя Моргентау.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:21 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още