IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Cisco вдигна офертата си към норвежката Tandberg

Новата цена е получила подкрепата на около 40% от акционерите на норвежката компания и най-вероятно ще бъде приета

10:08 | 17.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Cisco вдигна офертата си към норвежката Tandberg

Лидерът в мрежовите технологии Cisco Systems повиши своята оферта за придобиването на норвежкия производител на оборудване за видео конференции Tandberg до 3,4 млрд. долара, предаде BBC. Предишната оферта на технологичния гигант, отправена на 1 октомври, бе за 3 млрд. долара, но предложената цена не се хареса на мнозинството от акционерите на Tandberg.

От Cisco Systems съобщиха, че новата цена е получила подкрепата на около 40% от акционерите на норвежката компания и най-вероятно ще бъде приета. Ръководството добави, че това ще бъде последното предложение, в случай че и сегашната оферта претърпи провал. В този случай Cisco Systems ще търси други възможности за разширяване на позицията си на този пазар.

Според Cisco нейният опит ще подобри услугите на Tandberg и ще популяризира името на компанията.

Cisco Systems отчете по-голяма от очакваното печалба за първото тримесечие на фискалната 2010 г. Нетната печалба на технологичната компания отчете спад от 40% на годишна база за трите месеца до края на септември до 1,8 млрд. долара, или 30 цента на акция. Cisco Systems очаква, че приходите за текущото тримесечие ще нараснат с 1 до 4% на годишна база.

Миналата седмица мнозинството от акционерите на Cisco Systems одобриха въвеждането на правилото „Say-on-pay”, което им дава възможност да контролират заплащането на топ мениджмънта на компанията всяка година. Акционерите на редица други публични компании в САЩ, в това число Apple и Microsoft, също одобриха подобни резолюции през тази година.

Книжата на Cisco Systems, която от юли участва в индекса Dow Jones IA на мястото на фалиралата автомобилна компания General Motors, поевтиняват с 0,3% до 23,81 долара за акция в часовете на електронната търговия на борсата Nasdaq. От началото на тази година пазарната капитализация на технологичната компания е нараснала с 46,4% до 138,3 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:07 | 17.11.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още