IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Интернет потребителите в САЩ ще търсят подаръци и в социалните мрежи

Голяма част от хората ще потърсят идеи за това какво искат приятелите и семейството им в социални мрежи

18:03 | 16.11.09 г.
Интернет потребителите в САЩ ще търсят подаръци и в социалните мрежи

Интернет потребителите в САЩ ще направят много онлайн проучвания в търсене на подаръци за празниците тази година, пише eMarketer. Пазаруващите в интернет, които вече ползват сайтове за сравнения, за покупки с купони и се интересуват от намаления, ще потърсят информация и изгодни сделки и в социалните мрежи.

Според проучване на Opinion Research Corporation и Yesmail 27% от хората, които пазаруват онлайн и планират както интернет проучване, така и онлайн покупка на подаръци тази година, ще потърсят идеи за това какво искат приятелите и семейството им в сайтове като Facebook. Близо половината (45%) ще използват социални мрежи за проучване и сравнение на цени и оферти.

Около една пета от потребителите, които търсят онлайн подаръци за празниците, проверяват конкретно в социални мрежи за ексклузивни сделки или безплатни доставки.

Според проучване на Deloitte като цяло 17% от потребителите биха използвали социални медии при пазаруването за празниците. Малко над половината от тази група са на възраст от 18 до 29 години.

60% от потребителите, които планират да използват социални медии при пазаруването за празниците, ще търсят намаления, купони и разпродажби, според проучването на Deloitte. Малко над половината ще търсят идеи за подаръци в интернет и ще проверяват списъци с желания на приятели и роднини.

19% от потребителите планират да ползват мобилни устройства при пазаруването за празниците. Повечето от тях ще търсят местоположение на магазини, а една четвърт планират да направят покупка през мобилното устройство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още