IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Canon купува холандския производител на копирни машини и принтери Oce

Като се включат всички задължения, сделката оценява Oce на около 1,5 млрд. евро

12:27 | 16.11.09 г.
Canon купува холандския производител на копирни машини и принтери Oce

Японската компания Canon обяви, че ще придобие холандския производител на копирни машини и принтери Oce в опит отново да постигне ръст, след като глобалното забавяне засегна търсенето на офис оборудване, съобщи Ройтерс.

Двете компании обявиха в съвместно изявление днес, че Canon планира да предложи 8,60 евро за акция, или 730 млн. евро за всички обикновени акции на Oce.

Главният изпълнителен директор на Oce Рокус ван Иперен посочва, че като се включат всички задължения, сделката оценява Oce, която се конкурира с Xerox и Konica Minolta, на около 1,5 млрд. евро (2,2 млрд. долара).

Притежателите на преференциални акции Ducatus, ASR и ING, които заедно държат 19% от акционерния капитал на Oce, са се съгласили да продадат дяловете си на Canon, докато с акционера Gestion S.A. е постигнато споразумение да бъде обявен търг за неговия дял от 9,5%.

Анализатори оценяват сделката като положителна за Canon и потенциално негативна за японския конкурент и производител на копирни машини и принтери Konica Minolta Holdings, който има бизнес съюз с Oce.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:59 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още