IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ORS поднови офертата си към БТК за „Радио и тв станции“

Австрийската компания предлага да придобие директно 100% от мрежата за разпространение на радио и тв сигнал

10:40 | 16.11.09 г.
ORS поднови офертата си към БТК за „Радио и тв станции“

Австрийската компания Oesterreichische Rundfunksender (ORS) обяви днес, че е подновила офертата си към Виваком / БТК Груп за закупуване на Националното управление „Радио и телевизионни станции” (НУРТС).

Австрийската компания е предложила да придобие директно 100% от мрежата за разпространение на радио и тв сигнал, се казва в съобщение на компанията.

През декември 2008 г. ORS подписа предварително споразумение с БТК Груп за придобиването на НУРТС след международен търг, консултиран от инвестиционната банка Lazard. Срокът на споразумението изтече през юни 2009 г. без да се стигне до сделка.

Миналия месец в медиите се появиха версии, че БТК е в преговори с Инкомс телеком холдинг, който да бъде посредник по продажбата на НУРТС на ORS.

„Подновихме директната си оферта, защото сме убедени, че в качеството си на стратегически чуждестранен инвеститор, който разполага със специфичния опит в областта и е доказал своята надеждност, ние разполагаме с възможността и се ангажираме да осигурим необходимото качество, сигурност и стабилност в разпространението на радио и тв сигнал, както и нужните обновления на мрежата”, заявява в съобщението Михаел Вагенхофер, Управляващ директор на ORS.

„Процесите от януари до юни 2009 г. бяха забавени поради редица причини, отчасти от институционален, законодателен и регулаторен характер”, коментира още Вагенхофер.

НУРТС има ключова позиция на пазара на разпространение на наземен аналогов сигнал чрез мрежата си от тв кули и ретранслатори, която покрива територията на цялата страна и излъчва програмите на основните радио и телевизионни оператори. Това осигурява на подразделението да играе съществена роля при прехода от аналогово към цифрово разпространение. България трябва да покрие изискванията на ЕС за цифровизация до 2012 г.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още