IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

До 1500 лв. глоба за изпращане на спам

Ако не искате спам на фирмените мейли, подайте заявление в Комисията за защита на потребителите

17:15 | 12.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
До 1500 лв. глоба за изпращане на спам

С до 1500 лв. ще се глобяват тези, които по електронен път изпращат нежелани рекламни съобщения (спам), съобщиха за Investor.bg от Комисията за защита на потребителите (КЗП).

Експертите на комисията уточниха, че вече е започнало вписването в обявения в края на септември регистър на юридическите лица, отказващи нежелана търговска информация.

Вписването става в срок до 7 дни от подаване на заявка за това.

Регистърът се води от новата дирекция в Комисията за защита на потребителите „Информационна сигурност и защита на потребителите в интернет”. Достъп до него е осигурен в отделна секция на уеб страницата на институцията.

Търговците, които изпращат на юридически лица свои рекламни съобщения за продукти или услуги с цел реализацията им и всякаква нежелана търговска информация, трябва предварително да се осведомят дали адресите, до които желаят да стигнат, не присъстват в регистъра, казват от КЗП.

За да се впише дадена фирма в регистъра, тя трябва да попълни заявление по образец, публикуван в сайта на комисията. Подаването може да стане в централното управление на регулаторния орган в София или по електронната поща. За да се ползва имейлът за целта, е нужен електронен подпис.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:48 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още