IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Electronic Arts с 391 млн. долара загуба, съкращават още 1500 служители

Компанията за производство на видеоигри вече съкрати 1100 души, но и това не помогна за стабилизиране на резултатите

10:55 | 10.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Electronic Arts с 391 млн. долара загуба, съкращават още 1500 служители

Американската компания за производство на видеоигри Electronic Arts отчете загуба от 391 млн. долара за третото тримесечие на годината. Това представлява увеличение на негативния резултат с над 26 на сто спрямо същия период на миналата година.

Влошаването на резултатите ще принуди компанията да освободи още 1500 от своите служители. От началото на годината съкращенията в Electronic Arts вече са 1100, но това не помага за стабилизиране на ситуацията, предава ВВС.

Слабите резултати на компанията идват на фона на ръст на сегмента на дигиталните технологии и разработването на игри за социални мрежи както Facebook и MySpace, както и за мобилни телефони.

Именно с цел по-активно атакуване на този пазар Electronic Arts придоби компанията Playfish за 275 млн. долара. Все още обаче това не води до повишаване на резултатите, съобщават от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още