IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Обама – идеалният бранд мениджър

При неговото управление САЩ отново се превърнаха в държавата с най-добра марка в света

09:48 | 06.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Обама – идеалният бранд мениджър

Барак Обама е човек, който се ползва с добра репутация в света. Той определено може да се справи със задачата да бъде отличен бранд мениджър, става ясно от ежегодната класация на държавите по света по отношение на това, как те се приемат от хората.

Класацията се изготвя на база индекса Country Brand Index, който измерва желанието на хората по света да посетят някоя държава или да правят бизнес с нея. Целта на класацията е да представи отделните страни като различни брандове така, както се представят компаниите.

След поемането на президентския пост от Обама САЩ са оглавили класацията, измествайки от първото място Австралия. Тя пък заемаше първото място в продължение на три поредни години.

Тази година обаче имиджът на Австралия явно позапада и тя се смъква до третото място, като е изместена от Канада, предава CNBC. Топ 5 на класацията, в която участват общо 102 страни, пък се допълва от Нова Зеландия и Франция.

„Ефектът Обама е помогнал на САЩ да спечели първото място за пръв път от пет години”, смятат организаторите на класацията FutureBrand.

Тазгодишната класация определя САЩ като идеалното място за правене на бизнес, както и като едно от най-добрите за живеене, пазаруване и производство на качествени продукти. Освен това това е и страната, която хората най-силно желаят да посетят за първи път или в която да се върнат отново.

Класацията разкрива, че Обединените арабски емирства, Китай и Виетнам са сред държавите с потенциал да станат трите най-популярни туристически дестинации в рамките на следващите пет години. Такава възможност стои още пред Хърватска, Южна Африка и Индия.

Индексът се изготвя на база анкетирането на около 3 000 души от девет държави, обясняват създателите му. 

Топ 10 в подреждането:

1. САЩ
2. Канада
3. Австралия
4. Нова Зеландия
5. Франция
6. Италия
7. Япония
8. Великобритания
9. Германия
10. Испания

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:58 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още