IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Lenovo изплува на печалба след три негативни тримесечия

Китайската компания обаче остава предпазлива в прогнозите си за фискалната година

14:15 | 05.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Lenovo изплува на печалба след три негативни тримесечия

Китайската компания за производство на компютри Lenovo отчете печалба през третото тримесечие на годината. Това се случва след три последователни тримесечия на загуби и идва като резултат от съкращаване на разходи и добро представяне на китайския пазар.

Печалбата на Lenovo за тримесечието, което е второ за фискалната година на компанията, е 53,08 млн. долара. За същия период на миналата година печалбата е била в размер на 23,44 млн. долара.

В същото време приходите на Lenovo падат с 5,2 на сто до 4,10 млрд. долара.

„Световният пазар на персонални компютри все още не се е възстановил и ние все още сме изправени пред различни проблеми“, заяви председателят на борда на директорите на Lenovo Лиу Джуанчи, предава Wall Street Journal.

През тримесечието компанията е увеличила обема на продажбите на компютри със 17 на сто на годишна база, благодарение на което пазарният й дял в света нараства до 8,9 на сто.

Значителни перспективи за развитие на бизнеса според Lenovo предоставя пускането на новата операционна система на Microsoft Windows 7.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:17 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още