IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Microsoft и Yahoo планират да разширят партньорството си извън САЩ

Регулаторното одобрение на досегашната сделка се очаква в началото на 2010 г.

10:04 | 05.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Microsoft и Yahoo планират да разширят партньорството си извън САЩ

Microsoft планира да разшири партньорството си с Yahoo на пазара на интернет търсения извън границите на САЩ, ако регулаторните органи дадат съответното разрешение за това, заяви изпълнителният директор на компанията Стив Балмър, цитиран от Ройтерс.

Двете групи подписаха по-рано тази година споразумение за срок от 10 години, предвиждащо тясно сътрудничество в областта на онлайн търсенето с цел засилване на позициите спрямо лидера в сектора – Google.

В момента американските и европейските регулатори продължават да разглеждат условията на сделката.

Планираното партньорство предвижда Microsoft да предостави технологии за свои сайтове и сайтове на Yahoo, докато Yahoo ще се фокусира върху продажбите и тяхното промотиране.

„Възможно е да разширим партньорството извън САЩ“, е заявил Балмър по време на пресконференция в сряда. По думите му първо трябва да се изчака одобрението на антимонополните власти и как ще сработи сътрудничеството на местния пазар.

Очакванията на Microsoft са одобрението за партньорството в САЩ да бъде получено в началото на 2010 г. То вече беше приветствано от рекламните агенции.

Още по темата:

Големи възможности, но и клопки пред Microsoft и Yahoo

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:58 | 05.11.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още