IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Telefonica подслади своята оферта към телекомуникационния гигант GVT

Telefonica е готова да заплати 2,7 млрд. евро за придобиването на бразилския доставчик на телекомуникационни услуги

19:36 | 04.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Telefonica подслади своята оферта към телекомуникационния гигант GVT

Втората по големина телекомуникационна компания в Европа Telefonica подслади своята оферта за придобиване на бразилския доставчик на телекомуникационни услуги GVP SA с 5,2% до 2,7 млрд. евро спрямо досегашните 2,55 млрд. евро.

Испанската Telefonica се конкурира с френската телекомуникационна и медийна компания Vivendi SA за закупуването на бразилския телеком GVP SA. Vivendi е собственик на Universal Music Group и на френския мобилен оператор SFR.

Предложената от Telefonica цена за една акция на GVP SA е вече 50,50 бразилски реала (29,20 евро) в сравнение с първоначално предложената през октомври цена на акция от 48 бразилски реала, предаде Bloomberg.

Vivendi от своя страна предложи да закупи акциите на GVP SA на цена от 42 на акция реала. По този начин базираната в Мадрид телекомуникационна компания се надява да обезкуражи френската Vivendi в опитите за придобиване на GVP.

Бразилия е най-големият пазар на Telefonica извън Испания. В същото време базираната в Париж Vivendi се опитва все по-агресивно да засили присъствието си в развиващите се пазари, които растат с по-бързи темпове от развитите икономики.

Книжата на GVP SA поскъпнаха с 1,4% след новината до 51,70 реала на фондовата борса в Сао Паоло. Пазарната капитализация на компанията почти се е утроила от нейното листване на борсата през февруари 2007 г.

За сравнение, основният борсов индекс в Бразилия Bovespa е нараснал с 39% оттогава. GVP SA е четвъртият по големина доставчик на интернет в Бразилия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още