IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Собственикът на Глобул купи телеком в Румъния за 200 млн. евро

Придобиването на Zapp ще даде възможност за предлагане на пазара на нови 3G мобилни услуги, казват от Cosmote

10:15 | 03.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Собственикът на Глобул купи телеком в Румъния за 200 млн. евро

Собственикът на българския мобилен оператор Глобул – Cosmote, е приключил придобиването на румънската телекомуникационна компания Telemobil SA (Zapp), притежавана до момента от компанията Saudi Oger, съобщиха от гръцката група.

По информация на гръцки медии сумата по сделката е 200 млн. евро.

Прехвърлянето на 100% от акциите на Zapp става факт след получено одобрение от антимонополните власти.

„Завършването на сделката по придобиването на Zapp бележи много важен момент за Cosmote Group и неговото дъщерно дружество в Румъния. Предстои ни много работа, за да се гарантира, че предстоящият процес на интеграция ще създаде още по-силен оператор, който да е в услуга на клиентите и икономиката на Румъния и който да повиши реалната конкуренция на пазара“, коментира главният изпълнителен директор на групата Майкъл Цамас.

Придобиването на Zapp ще даде възможност на компанията да предложи на пазара нови 3G мобилни услуги, да увеличи клиентите си и да навлезе по-сериозно в корпоративния сегмент на пазара, прогнозират от Cosmote.

В северната ни съседка гръцката компания има пазарен дял от 23% към юни 2009 г. и 6,3 млн. абонати. Групата е на пазара почти четири години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:55 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още