IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Motorola излезе на печалба, продажбите обаче падат

Телекомуникационната компания назначи официално за финансов директор изпълняващия длъжността от февруари насам

14:09 | 29.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Motorola излезе на печалба, продажбите обаче падат

Компанията за производство на телекомуникационни продукти Motorola отчете печалба от 12 млн. долара за третото тримесечие на годината. Това се равнява на един цент на акция, а от компанията обясняват, че ако не е бил отчетен еднократен негативен ефект, то печалбата е щяла да бъде 2 цента на акция.

Резултатът е доста по-добър от реализираната за същия период на миналата година загуба от 397 млн. долара, или 18 цента на акция. Предварителните очаквания на анализаторите бяха за финансов резултат на Motorola близо до нулата.

Продажбите на компанията за периода падат от 7,48 млрд. долара за миналата година до 5,45 млрд. долара през тази. Очакванията бяха за по-добро постижение от 5,55 млрд. долара, пише Market Watch.

Очакванията на Motorola са за последното тримесечие на календарната година да бъде постигната печалба от 7 до 9 цента на акция, докато пазарните анализатори прогнозират печалба от около 5 цента на акция.

Днес компанията обяви, че официално е назначила за финансов директор Едуард Фицпатрик, който изпълняваше длъжността от февруари тази година.

Преди старта на борсовата сесия в САЩ акциите на Motorola скачат с 4,3 на сто до 8,30 долара на акция. Вчера те добавиха 0,8 на сто до 7,96 долара за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:23 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още