IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Възможно е партньорство между MSN и MySpace

Все още са неясни финансовите параметри на сътрудничеството, като се знае само, че MSN може да разпространява съдържание, предоставено от MySpace

12:59 | 28.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Възможно е партньорство между MSN и MySpace

Интернет порталът MSN, част от групата на Microsoft, обсъжда възможност за партньорство със социалната мрежа MySpace, която е собственост на News Corporation, съобщава Wall Street Journal. Целта е обмяна на музикално съдържание.

Източници, цитирани от AllThingsDigital, уточняват, че разговорите за момента са в първоначален стадий.

По-конкретно все още неясни са финансовите параметри на сътрудничеството, като се уточнява само, че MSN може да разпространява съдържание, предоставено от MySpace.

Microsoft, който развива свой собствен музикален сайт - MSN Music, има много малък дял в този сегмент за разлика от MySpace Music, нареждащ се сред най-посещаваните подобни сайтове.

Според класация от април на comScore MySpace Music е вторият най-популярен музикален сайт в САЩ след AOL Music, като отчита 27,4 млн. уникални посещения за месеца.

MSN Music се нарежда на шеста позиция със 7,4 млн. уникални посещения.

Сключването на такъв тип партньорство няма да е първото за Microsoft. Част от съдържанието от спортната секция на MSN вече е с източник Fox Sports, който също е в групата на Рупърт Мърдок News Corp.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:31 | 16.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още