IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Времето в Twitter и Facebook струва на британския бизнес 1,4 млрд. паунда

Над половината от служителите в офиси във Великобритания използват сайтове за социални контакти за лични цели през работния ден

11:53 | 26.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Времето в Twitter и Facebook струва на британския бизнес 1,4 млрд. паунда

Времето, „загубено“ в сайтовете за социални контакти като Twitter и Facebook, струва на бизнеса във Великобритания 1,38 млрд. паунда годишно, според проучване на ИТ компанията Morse, цитирано от Daily Telegraph.

Над половината от служителите в офиси във Великобритания използват сайтове за социални контакти за лични цели през работния ден, като губят средно за това 40 минути седмично.

Според Филип Уикс, консултант към Morse, щетите за икономиката всъщност може да се окажат много по-големи.

Един от всеки трима служители е виждал поверителна корпоративна информация, публикувана в такъв сайт, показва още проучването, в което са участвали общо 1460 офис служители.

За себе си анкетираните са отговорили, че ползват социални мрежи около 40 минути седмично, но когато са били попитани по колко време ги ползват колегите им, това време нараства до един час.

“Социалните мрежи са добра идея, когато се използват по работа, но според мен компаниите трябва да осъзнаят, че те не винаги се използват по този начин“.

Три четвърти от анкетираните са заявили, че работодателят им не им е дал никакви определени указания как да използват Twitter.

Според наблюдения на маркетинг специалисти все още немалко представители на бизнеса се страхуват да се ангажират с активно присъствие в онлайн форуми и социални мрежи заради опасения, че служителите на фирмата ще пропиляват времето си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още