IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Deutsche Bahn плаща над 1 млн. евро глоба, следили пощата на служителите си

Скандалът по вътрешния шпионаж в германските железници се развихри в началото на годината

17:30 | 23.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Deutsche Bahn плаща над 1 млн. евро глоба, следили пощата на служителите си

Немските държавни железници Deutsche Bahn ще заплатят заради четене на електронната поща на свои служители рекордната за това нарушение глоба от 1,12 млн. евро, съобщи DPA.

Проведеното разследване е установило, че Deutsche Bahn е преглеждала личната електронна кореспонденция на свои служители за периода 2002/07 г. и по този начин компанията е нарушила конфиденциалността на личната информация.

От ръководството на Deutsche Bahn са коментирали, че са си направили „правилните изводи“ от дадената ситуация и вече спазват конфиденциалността на данните на своите служители.

Скандалът по вътрешния шпионаж в германските железници се развихри в началото на годината, когато в медиите излезе информация, че е следена лична кореспонденция на служители, с цел да се проследят възможни контакти с конкурентни фирми. В Deutsche Bahn дори е бил създаден специален отдел, занимаващ се с мониторинг за електронната поща на служителите.

След направените разкрития шефът на концерна беше принуден да подаде оставка заради вълната от критики на обществеността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още