IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

С 30% пада печалбата на eBay за тримесечието

След направените изявления акциите на групата, която е собственик и на PayPal и все още на част от Skype, паднаха с около 5% по време на извънборсовата търговия

09:56 | 22.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
С 30% пада печалбата на eBay за тримесечието

Почти съвпадащи с очакванията на анализаторите се оказваха обявените късно снощи тримесечни резултати на сайта за онлайн търгове eBay. Компанията обяви и прогнози за следващото тримесечие, които попаднаха в долната половина на оценките на пазара.

След направените изявления акциите на групата, която е собственик и на PayPal и все още на част от Skype, паднаха с около 5% по време на извънборсовата търговия.

За третото тримесечие на 2009 г. eBay обяви нетна печалба в размер на 350 млн. долара, или 0,27 долара на акция, спрямо 492 млн. долара (0,38 долара на акция) за същия период преди година. Това представлява спад от 29% на годишна база.

Приходите от продажби на базираната в Калифорния компания възлизат на 2,2 млрд. долара, или малко над средните прогнози на пазара, като се повишават с 6% спрямо третото тримесечие на 2008 г. Приходите от онлайн аукционите са намалели с 1%, докато тези от PayPal и Skype се увеличават съответно с 15 и 29 на сто.

За последните три месеца на годината, които са най-силни за компанията предвид наближаващите коледни и новогодишни празници, eBay обяви разочароващи прогнози. Очакванията са за печалба на акция между 0,38 и 0,40 долара, а за продажбите – между 2,2 и 2,3 млрд. долара.

Според анализатори, цитирани от АФП, eBay има навика да дава консервативни прогнози, така че е напълно възможно реалните резултати да се окажат по-добри. Все пак след трудните икономически условия се смята, че инвеститорите са имали нужда да получат уверение, че най-лошото вече е отминало.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още