IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на Logitech надолу със 71%, перспективите се подобряват

Очакванията на компанията са за значително подобряване на пазарната ситуация в края на годината

09:54 | 22.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Logitech надолу със 71%, перспективите се подобряват

Производителят на компютърна периферия Logitech отчете спад на печалбата си от 71 на сто за второто тримесечие на фискалната си година. Това се отдава на силно отслабналото потребителско търсене. Въпреки проблемите обаче от компанията са уверени, че още през настоящото тримесечие ще се върнат към растеж на годишна база.

Швейцарската компания обяви, че за тримесечието до 30 септември е постигнала печалба от 20,7 млн. долара. Приходите пък са паднали с 5 на сто до 498,1 млн. долара. За сравнение, за същия период на миналата година, Logitech постигна печалба от 72,3 млн. долара на база 664,7 млн. долара приходи.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за приходи от 438,1 млн. долара и печалба от 12,5 млн. долара, предава Market Watch.

Очакванията на компанията за това, което ще се случи до края на годината, са да бъде постигнат приход от 575-595 млн. долара и оперативна печалба от 45-50 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:58 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още