IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Google със собствен смартфон до края на 2009?

В средата на следващата година ще има и нетбук на компанията

16:44 | 21.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Google със собствен смартфон до края на 2009?

Дългоочакваният смартфон на Google, за който се спекулира от доста време насам, може да стане реалност на пазара до края на 2009 г., се казва в информация на блогър на FT, който се позовава на писмо на инвестиционния посредник Northeast Securities, разпратено до акционерите на компанията.

Според същата информация в средата на следващата година компанията ще пусне и свой модел нетбук с операционната система Chrome OS.

Относно телефона засега се знае, че ще работи под Android 2.0, използван и при Motorola Droid, който се чака на пазара в САЩ от ноември.

Анализатори на сектора гледат на Droid като на доста силен конкурент на настоящия лидер при смартфоните – iPhone на Apple. Предвид опита на Google с Android до момента и силното представяне на компанията в много други сегменти се смята за много вероятно продуктът на Apple да загуби от пазарния си дял и за сметка на Google-телефона.

Особено подходящ момент за старта на новия продукт биха се оказали предстоящите празници в края на годината, ако информацията на блогъра на FT се окаже достоверна и такъв смартфон наистина излезе скоро в продажба.

За третото тримесечие на тази година Google отчете 27% ръст на нетната си печалба на годишна база до 1,64 млрд. долара, като продажбите й за периода възлизат на 4,38 млрд. долара.

От компанията казаха, че са се справили с кризата и гледат на бъдещето с оптимизъм.

Информацията за компанията се появи в интернет снощи след края на редовната борсова сесия в Ню Йорк. В началото на днешната търговия акциите на групата се повишават с 0,34% до 553,61 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:52 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още